Om Aśvaḥ Yoga

Asvah Yoga är Ingrid Stigsdotters yogaföretag. Ingrid håller i yogaklasser på yogastudior och träningsanläggningar i Stockholm, och arbetar även med yoga som komplementträning för ryttare; namnet ”Asvah yoga” kommer just från ordet för ”häst” på sanskrit, det vill säga aśvaḥ eller tecknet अश्व.

Ingrid håller i yogakurser på dansskolan Sway i Täby, och leder yogapass på träningskedjan Nordic Wellness klubb i Hornstull (Södermalm). Dessutom vikarierar hon på andra yogastudior runt om i Stockholm, inklusive Salve Hälsocenter på Södermalm (när hon inte är upptagen med sitt andra jobb som forskare i filmvetenskap).

Ingrid har gått Nordiska Yogainstitutets lärarutbildning i Viryayoga som uppfyller The Yoga Alliances kriterier för 200-timmars grundutbildningar. Viryayoga är en metod för att yoga som utvecklats av yogaläraren Josephine Selander med stöd från naprapaten Malin Flinck. Ingrid fortbildar sig kontinuerligt är diplomerad i påbyggnadsutbildningarna Virya mobility & strength (integrerar styrke- och mobilitetsträning på yogamattan), Virya puls (blandar pulshöjande sekvenser med lugnande andningsövningar), Virya vinyasa (roliga, flödande yogasekvenser för elever på fortsättningsnivå), Praktisk anatomi (fördjupad, praktiskt förankrad kunskap om hur yogan påverkar kroppen) och Sekvensering (en avancerad utbildning som ger erfarna viryalärare verktygen för att skapa helt egna yogaflöden utifrån viryayogans metodik). Dessutom har hon gått Nordiska Yogainstitutets certifieringsutbildning (utbildning i att undervisa är hon certifierad för att undervisa erfarna yogautövare i avancerade positioner, och anpassa kluriga yogapositioner för olika kroppar) med godkänt resultat, och är därmed kvalificerad att hålla egna workshops i viryayoga.

Är du intresserad av att boka in Ingrid för en privat kurs eller enskilda klasser, antingen i Viryayoga på nybörjar-, fortsättning- eller avancerad nivå, eller i ryttaryoga enligt viryametoden, använd gärna hemsidans kontaktformulär.

Vill du veta mer om Viryayoga? Besök Nordiska Yogainstitutets hemsida

virya-logga